DESPRE NOI


Noi, ca tânără familie ne-am dorit să reînviem minunata tradiţie din zona Văii Prahovei, a ţesutului exclusiv manual al iilor brodate cu mătase sau cu mouline pe pânză topită. Acest meşteşug s-a pierdut aproape complet după anii 1990. Am fost miraţi să vedem că în satele şi în cătunele risipite pe Valea Prahovei, femeile ştergeau cahlele sobelor cu bucăţi din iile de odinioară. Atunci, ne-am hotărât să luăm la pas cătun cu cătun, casă cu casă şi am adunat modele vechi care nu se mai lucrează de zeci şi zeci de ani.

Produse UNICAT
100%
100% handmade
100%
Materiale de înaltă calitate
100%
Modele românești 100%
100%

După ce am adunat bucăţi vechi de ii superbe din cuferele gospodinelor, am început noi în casă, cu mama, cu soacra, cu mătuşa, cu cumnata, să le lucrăm de mână păstrând întocmai frumuseţea şi nobleţea fiecărui model. Apoi, s-a dus vestea printre femeile din sate şi ne-au cerut să lucreze pentru noi modele cu broderii de la bunele şi străbunele lor.

Şi aşa a început totul. Cu trudă multă –  Cu migală –  Cu dăruire – Cu sacrificii; pentru că noi trebuia să ne ocupăm şi de materiale: pânza topită, mătasea şi mouline-ul pentru brodat, acele fine pentru broderia „în vârf de ac” etc, dar şi de promovare şi de vânzare.

Deoarece noi lucrăm iile numai şi numai de mână, o comandă o realizăm cel mai repede în 2-3 luni şi cel mai târziu în 6-7 luni. Clientele noastre sunt foarte mulţumite şi chiar dacă așteaptă câteva luni până primesc comanda, apreciază calitatea şi valoarea unicatului pe care îl primesc, pentru că fiecare iie este UNICAT semnat Original Handwork by MARIDAN.

Suntem bucuroşi că iile noastre ajung la clienți din ţară şi din alte colţuri ale lumii: SUA, Canada, Emiratele Arabe Unite, Australia, Italia, Spania, Franţa, Austria.

Aşa am înfiinţat prima Manufactură din Valea Prahovei: MANUFACTURA MARIDAN, care aduce la lumină dintr-un nemeritat con de umbră, tradiţia iilor munteneşti lucrate exclusiv manual cu broderii de mătase sau de mouline în tehnici arhaice.

Pentru mai multe detalii sau pentru comenzi, nu ezitați să ne contactați!